Laatste Blogs

Lees de laatste Trends op het gebied van de nieuwste technologie - Innovatie van gadgets - Nieuw software toepassingen - Vele andere tech toepassingen.

Apple-wagens op Amerikaanse wegen in 2019?

Apple-wagens op Amerikaanse wegen in 2019?

De iPhone-fabrikant kreeg in California de toestemming om er zelfrijdende wagens te testen. Mogen we dan toch in de toekomst een iCar verwachten?

Al enkele jaren zijn er geruchten dat Apple zijn eigen zelfrijdende wagen wil produceren onder projectnaam Titan. Vorige herfst meldden we dat Apples geheime plan vermoedelijk op de
klippen was gelopen, maar een nieuw document bewijst het tegendeel. Trouwe fans mogen een nieuw Apple-product op hun wenslijst plaatsen.

Schriftelijk bewijs

Er is dus toch nog leven in de brouwerij (nu ja, autofabriek). In een schriftelijk document geeft Californië de technologiegigant de toestemming voor zelfrijdende wagens op hun openbare wegen. Tot nu toe waren er geen bewijzen voor ‘project Titan’ van het Amerikaanse technologieconcern. Apple heeft immers nooit toegegeven dat het werkt aan een wagen, maar al jarenlang doen er geruchten de ronde. Terwijl een iCar nog steeds toekomstmuziek lijkt, zijn we nu wel zeker dat Apple onderzoek voert naar de nieuwe technologie. Andere fabrikanten zoals Ford, BMW, Google en Tesla staan eveneens in de lijst van het document.

Vorige herfst had Apple tientallen medewerkers van het geheimzinnige project Titan ontslagen. Daarmee werd verondersteld dat het zich terugtrok uit de auto-industrie. Ook al beweerde het bedrijf dat het enkel zijn focus wilde verleggen, zijn ontslagen nooit een goed teken. Dat nieuws kwam dus aan als een donderslag bij heldere hemel voor Apple-fans. Een jaar eerder raakte immers bekend dat Apple tegen 2019 een elektrische auto op de markt wilde brengen. Nu hebben liefhebbers weer iets om naar uit te kijken.

Bron: ZDnet.be